سنسور های اولتراسونیک
امروزه در هر صنعتی که فکرش را بکنید از سنسورها استفاده می‌شود. سنسورهایی که هر کدام حساس به یک جسم یا موجی خاص هستند. یکی از حسگرهای پرکاربرد در صنعت، سنسور التراسونیک که بر خلاف اسم عجیبی که دارد، نحوه کار با آن بسیار ساده‌ و آسان است.

پایه و اساس کار سنسور التراسونیک، امواج صوتی است و قادر است بدون تماس فیزیکی اجسامی که در اطرافش قرار دارند را شناسایی کند. سوالی که پیش می‌آید این است که این حسگر چه چیزی را تشخیص می‌دهد؟

از این فرصت طلایی پیش رویتان نهایت استفاده را ببرید چرا که در ادامه می‌خواهیم شما را با اینکه سنسور التراسونیک چیست و چه کاربردهایی دارد آشنا کنیم تا بتوانید انتخاب درستی هنگام خرید سنسور برای صنایع و نیازهای خود داشته باشید.

سنسور التراسونیک چیست؟

سنسور التراسونیک (ultrasonic sensor) یا حسگر حساس به صوت، سنسوری است که بدون نیاز به تماس فیزیکی و تنها به کمک امواج صوتی می‌تواند حضور یا عدم حضور موانع را تشخیص دهد. با توجه به ویژگی‌های منحصر به فردی که این حسگرها دارند، در صنایع مختلف از آن‌ها به وفور استفاده می‌شود.
جهت تهیه سنسورهای التراسونیک با ما تماس بگیرید
البته این را در نظر داشته باشید که این حسگرها لزوما برای تشخیص وجود موانع استفاده نمی‌شوند و کاربردهای دیگری نیز دارند که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

محدوده فرکانس صوتی قابل تشخیص توسط سنسور التراسونیک بین 23 تا 40 کیلوهرتز است و بیشتر این حسگرها شامل یک منبع برای ارسال صوت و منبعی دیگر برای دریافت بازتاب آن می‌شوند.

طرز کار سنسورهای التراسونیک

سنسورهای التراسونیک بر مبنای امواج صوتی فرستاده شده از منبع فرستنده کار می‌کنند. اما منظورمان از امواج صوتی دقیقا چیست؟
طرز کار سنسورهای اولتراسونیک
منظورمان امواجی مکانیکی است که خارج از محدوده شنوایی انسان قرار دارد و گوش انسان نمی‌تواند آن را بشنود.

نکته جالب توجه در این سنسورها عملکردی است که دارند. حسگر حساس به صوت، امواج را به صورت پالس هر چند ثانیه یکبار به سمت موانع ارسال می‌کند. سپس با توجه به زمان بازگشت و کیفیت امواج بازگشتی، می‌توانیم به ویژگی‌های مهمی شامل موارد زیر پی ببریم:

  • فاصله سنسور تا مانع
  • سرعت حرکت مانع
  • نوع مانع

ساختار سنسورهای التراسونیک

نکات جالبی در ساختار سنسور التراسونیک وجود دارد که می‌تواند در 3 مجموعه زیر طبقه بندی شود:

  1. فرکانس کاری: با توجه به فرکانس امواجی که سنسور التراسونیک دارد می‌توانیم از آن‌ها در صنایع مختلفی استفاده کنیم. به عنوان مثال از نوع فرکانس پایین برای فاصله یابی و مانع سنجی، و از نوع فرکانس بالا در زمینه‌های پزشکی مانند سونوگرافی استفاده کنیم.
  2. قطر سازنده و گیرنده: دستگاه‌های سازنده و گیرنده در سنسور التراسونیک به طور کلی در قطرهای 18،16،12،10 میلیمتری تولید می‌شوند.
  3. محل قرارگیری فرستنده و گیرنده: سنسورهای التراسونیک می‌توانند یک پکیج واحد شامل گیرنده و فرستنده باشند و یا دو دستگاه مجزای فرستنده و گیرنده باشند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید

کاربردهای سنسور التراسونیک

سنسورها در هر زمینه و صنعتی می‌توانند کاربرد داشته باشند. البته به این نکته توجه داشته باشید که هر حسگری باید در صنعت مربوط به خودش استفاده شود تا بهترین نتایج را به دست مصرف کننده برساند. کاربردهای سنسور التراسونیک می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  1. کنترل سطح مایعات در مخازن بسته
  2. تشخیص جابه‌جایی اجسام
  3. وجود یا عدم وجود اجسام
  4. اندازه‌گیری فاصله
  5. شمارش اجسام

کاربرد سنسور های اولتراسونیک

Ultrasonic sensors are used primarily as proximity sensors. They can be found in automobile self-parking technology and anti-collision safety systems. Ultrasonic sensors are also used in robotic obstacle detection systems, as well as manufacturing technology.
سنسورهای التراسونیک اغلب به عنوان سنسورهای مجاورتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سنسورها را می‌توان در فناوری‌های متنوعی از جمله پارک خودکار اتومبیل و سیستم‌های ایمنی ضد برخورد یافت. سنسور التراسونیک همچنین در سیستم تشخیص موانع روباتیک و فناوری ساخت به کار می‌روند.

مزایای سنسور التراسونیک

هر سنسوری که در صنعت و در روزمره از آن‌ها استفاده می‌‌شود علاوه بر مزایا، معایب خود را هم داراست. سنسورهای نوری که در آسانسورها وجود دارد را در نظر بگیرید. مزیت استفاده از آن‌ها این است که با تشخیص مانع درب آسانسور بسته نمی‌شود و باز می‌ماند تا مانع از سر راه حسگر کنار برود.
مزایای سنسورهای اولتراسونیک
اما بزرگترین عیبی که دارد این است که گاهی موانع را به درستی شناسایی نمی‌کند و حین عبور مانع درب بسته خواهد شد.

پس هر خوبی، بدی‌ای هم دارد. اما نکته مهم و جالب در سنسورهای التراسونیک اینجاست که نمی‌توان بر عملکرد آن‌ها عیب و ایرادی گرفت. چرا که مزایای متعدد آن تمامی ایرادات را پوشانده است.

مزایایی که با استفاده از حسگرهای حساس به صوت تجربه می‌کنید عبارتند از:

  1. عمر نسبتا طولانی
  2. عملکرد و پاسخ دهی سریع
  3. قابل استفاده در شرایط ناملایم و خشن
  4. محدوده حسی بیشتر نسبت به سنسور القایی و سنسور خازنی

قبل از خرید سنسورهای حساس به صوت (التراسونیک) به این نکات دقت کنید!

قبل از اینکه به دنبال فروشگاه‌هایی بگردید که بهترین فروشنده سنسور التراسونیک باشد، به برخی نکاتی که در ادامه می‌گوییم دقت داشته باشید تا تجربه‌ای خوشایند از خرید سنسور حساس به صوت داشته باشید.

  • سرعت صوت به دما و رطوبت هوا حساس است. پس حواستان باشد سنسور شما در محیطی قرار بگیرد که با تغییر دما و میزان رطوبت هوا، در اندازه‌گیری‌ها تداخلی صورت نگیرد.
  • اگر مانعی بر سر راه حسگرهای سنسور التراسونیک قرار بگیرد، به عنوان مثال گرد و غبار، خیس شدن یا یخ زدن سنسور مانع از عملکرد صحیح این دستگاه می‌شود.
  • سنسور التراسونیک وابسته به صدا و امواج صوتی است. اگر این دستگاه در خلائی از صدا قرار بگیرد دیگر امکان تشخیص برایش وجود نداشته و ممکن است نتایج خوبی برای شما حاصل نکند.

ویژگی‌ها و نکات مهم در سنسورهای التراسونیک

سنسور التراسونیک پکیجی از دستگاه‌های فرستنده و گیرنده امواج است که با ویژگی‌های بسیار متنوع خود توانسته است در عرصه صنعت به خوبی بدرخشد.

اولین و مهم‌ترین ویژگی که در این سنسورها دیده می‌شود، عدم تاثیر پذیری از پرتوهای خورشیدی است. یعنی اگر این سنسور در جایی نصب شود که با نور خورشید در تماس باشد، هیچ اختلالی در عملکرد آن دیده نخواهد شد.

ویژگی‌ها و نکات برجسته‌ای که سنسورهای التراسونیک دارند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هزینه تعمیر و نگه داری پایین و معقول
  • عدم تاثیر پذیری از تاریکی و رنگ‌های تیره
  • سرعت و دقت بالای سنسور در اندازه گیری
  • راه کاری مطمئن برای استفاده در فواصل دور
  • قیمت مناسب و به صرفه در خرید سنسور التراسونیک

هم چنین می‌توانید با دیگر مشخصات حسگر صوتی در کاتالوگ سنسور التراسونیک آشنا شوید.

انواع سنسور التراسونیک

سنسور التراسونیک می‌تواند بر اساس نوع ساختار، نوع مانعی که تشخیص می‌دهد و دقت اندازه گیری در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه شود.

اناوع سنسورهای حساس به صوت عبارتند از:

  • التراسونیک لبه
  • سنسور التراسونیک دبل شیت
  • سنسور التراسونیک با خروجی آنالوگ

برای خرید انواع سنسور التراسونیک می‌توانید با مشاوران فروش ما در تناوب تماس بگیرید.

تناوب بهترین فروشنده سنسورهای التراسونیک اورجینال

فروشگاه تناوب بیش از 20 سال است که در زمینه خرید و فروش سنسورهای خارجی فعالیت دارد و از همان ابتدا سعی داشته تا اجناسی معتبر و باکیفیت را به فروش برساند. این مجموعه تجهیز کننده بسیاری از پروژه‌های ملی در ایران بوده و رضایت مشتریان خود را اولویت کاری خود قرار داده است.

اهدافی که تناوب در تمام این سال‌ها دنبال کرده است را می‌توانیم در نیم نگاهی بررسی کنیم:

  • حفظ محیط زیست
  • تامین بهداشت و کنترل کیفیت محصولات
  • تامین امنیت و ایمنی کارکنان و پرسنل این مجموعه
  • انجام فعالیت‌هایی برای کاهش ردپای کربن و گازهای گلخانه‌ای

شما می‌توانید با خرید سنسورهای التراسونیک و سایر محصولات تناوب، تا از خدمات این فروشگاه هم در هنگام خرید و هم پس از خرید بهره‌مند شوید.

برای کسب اطلاعات بیشتر از شرایط فروش سنسورهای التراسونیک می‌توانید با همکاران ما در واحد فروش تناوب در تماس باشید.

دسامبر 27, 2023

سنسور اولتراسونیک um30-215118 از برند Sick

سنسور اولتراسونیک UM30-215118 از برند Sick یک سنسور اندازه گیری فاصله پرتو باریک است که برای اندازه گیری فاصله بین سنسور و سطح جسم استفاده می […]
می 25, 2023

سنسور التراسونیک xuvu06m3ksnm8

سنسورهای التراسونیک (Ultrasonic Sensors)، اولتراسونیک یا حسگرهای حساس به امواج صوتی، یکی از انواع تجهیزات اتوماسیون صنعتی هستند که توسط کمپانی‌های متعددی از جمله تله مکانیک […]
آوریل 5, 2023

سنسور التراسونیک Uc2000-30gm-iur2-v15

قابلیت اطمینانی که ثابت شده باشد و انطباق پذیری فوق العاده در کاربردهای صنعتی، دو امری مهم و دست نیافتنی به شمار می‌رود. اما برند پپرل […]